Ağız ve Diş Sağlığı Genel Sağlığımızın Ayrılmaz Bir Parçasıdır

DİŞSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uçar, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü'nü kutlayan bir mesaj yayınladı. Ağız ve diş sağlığının genel sağlık ile ilişkisine işaret eden Uçar, koruyucu hekimliğin ülke politikası olması gerektiğini söylüyor.

Türkiye’de diş hekimliği tarihinde kurulan ilk diş hekimliği eğitim kurumu; 22 Kasım 1908 tarihinde Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan “Dişçi Mekteb-i Aliyesi” olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde 22 Kasım, “Diş Hekimliği Günü”; içinde bulunduğu hafta ise “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır.


Diş Malzemeleri ve Sanayici ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uçar, diş hekimlerinin 22 Kasım Diş Hekimliği Günü'nü kutlayan mesajında, diş sağlığının önemine işaret ediyor: “Ağız ve diş hastalıkları dünyada en sık görülen sağlık sorunları arasındadır. Yaşam kalitesi açısından önemli kayıplara yol açan ağız ve diş hastalıklarının; şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları, büyüme-gelişme geriliği, erken doğum gibi birçok sağlık sorununun gelişmesinde rol oynadığını gösteren kanıtların sayısı her geçen gün artmaktadır.

Kazım Karabekir Mh. 7. Kader Sk. No:13 Yıldırım / BURSA / TÜRKİYE

Copyright 2017 | UZMAN DENTAL
By BURSA AJANS

0 224 360 40 01

info@uzmandental.com